neljapäev, 14. märts 2013

Ka jälle elevant portselanipoes?

Mõtlesin juba exinimene.blogspot.ee alustades, et ühel päeval ma pean siinsamas esinema põhjaliku "patukahetsusega", tunnistama, kui õhukesele jääle kõik siinsed kirjutised on esitatud. Sest vaja on ju hoopis teist aktiivsust, kui järjekordset portsu teksikesi. Käesoleva teema jaoks võivad ohtlikud olla just "põhjapanevad head tekstid", hea tekst võib provotseerida teisi ja ka ennast libedale valgustuslikule tekstitamisele.
eXinimese paatos on hoopis muud kui tekstid - eesmärk on elus silmast silma suhtlust  "ökotehnoloogilisest oravarattast" priide inimestega.
Käesolev blogipraktika ja tekstitamine on olukorra täbaruse tunnistus. Ajutine hädavahend inimeste  otsimise ja koondamise etapis. Ma tunnen isiklikult juba nii paari tosinat inimest, kes mõistavad hästi selle blogi paatost. Mõtlen neid inimesi, kes küllalt selgelt tunnevad silmast-silma sõna maagia loovat väge. Paraku ei rakendu see maagia loovaks protsessiks. Kõneksolevate  inimeste vahel mitmesuguseid tõkkeid, kõige sagedamini kilomeetrites ja tundides mõõdetud tõkked.
 Küllalt palju loodetakse praegu internetis arenevale sotsiaalvõrgu sünergiale. Selline suure-võrgu-sünergia on kindlasti olemas. Aga maaelu jaoks on internet petlik. Vähemalt ilma soliidse tavalise sünergia kogemuseta on see petlik, võib osutuda täiendavaks masinaks, mis teisendab aja jooksul  suure osa maarahvast kõige odavamaks lumpeniks, konsumeraadiks, halvemal juhul - geeeniromulaks.

eXinimese paatosega sobib tekstivormis esitamisel kokku ehk  kommunikatsioonilise analüüsi selgitamine? Selline aitaks sõnade seoses jälgida mõtet. Selline oskus - jälgida sõnade taga mõtet - on abiks ka sisuka silmast- silma suhtluse puhul. Minule tuntutest sellistest käsitlustest on kõige "elusam",  mõtlemise ja  tegemise tiheda sidususe mõtted  mõte+tegevus kommunikatsiooni skeem wikis

Ma usun küll, et kui eXinimese paatoses sarnaselt on palju aastaid  - vähemalt Nietzschest meie ajani, näiteks  Valdur Mikitani  -  produtseeridtud põhiliselt tekste, siis jõuame lõpuks ka tegemiseni.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar