neljapäev, 22. märts 2018

Agu enesetutvustus Maakogu foorumis

(Tegin  selle enesetutvustuse Maakogu foorumi jaoks. Aga seal tegi Admin enesetutvustused registeeritud siseringi jaoks ainult. Kopeerisin seepärast siia ka.)

Olen sündinud ja kasvanud Rõuge vallas,
praegu elan Setomaal, Obinitsa lähedal. 
Minu järgmine juubelisünnipäev tuleb 70,
saan Eesti keskmist pensioni.

Raikkylas osalesin Talgujate klubi inimeste volitustega, seal määrasin ennast Nõukotta.
Üks 9 aasta tagasi tehtud enesetutvustus Talgujate taaskoondumise puhul avaneb siin:  Minu enesetutvustus Talgujate foorumis

Ma kirjutasin need read algusesse, et linkides  FB või mujale, ei kuvataks kohe mu nime.

Agu Vissel on mu nimi.


Arvatavalt olen ma sel talvel olnud Raikküla 3. veebruari järel aktiivsemate seas.

Ühelt poolt garanteeritud mõõdukas sissetulek, teiseks minu ammune osalemine Talgujate klubi tegemistes on põhusteks, mis tõttu ma olen Raikküla 3. veebruari järel väga palju, lausa eriliselt palju mõttega selle teema juures olnudd, kirjutanud tekste ja Talgujate ülenädalastel    Skype-tundidel vestelnud.
Kultuuriloos teatakse Puškini Boldino sügist ja Heideggeri valgustust.
Minu jaoks oli Raikküla alagatus see liigutus, mis keeras ette värske mustri. Nagu lapsepõlves nähtud mänguasjas - kaleidoskoobi torus.  Need kolm teed, mis minu kaleidoskoobis on viimasel ajal joonistanud mustri ja jäävad arvatavalt nii veel tükiks ajaks, on:

  • -Veidike teisiti (ja enda jaoks selgemalt) joonistub kõik see, mis oleme Talgujatega  poole elu jooksul koos kogenud.
  • -Uuema inimeseõpetuse imbumine aju-uurijate ja info-uurijate laborite seinte vahelt välja, minu mõttevälja, kes ma mitu aastat olen nüüd olemise inimeselähedast Umwelti avastanud.
  • -Raikküla eluõiguse saanud küllalt suure mängu põnevik  tõotab kujuneda sisukaks. Ükskõk, kas järgmine faas tuleb suurema või väiksema entroopiaga.

Ma ei unista nüüd astuda avalikuks nagu väike Puškin või Heidegger, aga asi on selline, mis ei anna mediteerida enda sisse.

Minu usutunnistuse järgi oleks sobivaim nimetatud kolmest teemast  kõnelda koos inimestega - paraja suuruse ning pulsiga koguduses. Paraku oleme kõik inimesed enamasti hõivatud omades kommunaalsetes või ususlistes oravaratastes. Mulle on muidugi EW jätnud põhiseadusliku õiguse kuulutada oma usku.  Aeg ajalt ma käitungi nagu missionär. Aga sageli väsin ära, sest inimesed ei tavatse suhtuda missionäridesse kaastundlikult, ja nii tuleb sageli ette seiklusi, nagu "Šwejki" teises peatükis härraga Vinogradovi tänavalt, kes oli oma rolliks valinud  kuse uurimise labori pidamise.
Asaolusid arvestades jääb mul üle urgitseda oma usuasja läbi internetitoru.
Nüüd tuleb mul seletada oma läbikäimist interneti ja arvutitega.  Arvutid ja internet on nooremad kui mina, ja ma olen nende juures olnud nende "mähkmete east" peale. Olen teinud peaaeg kõike - emaplaadi kokkutinutamisest, mitmesuguse taseme  programeerimise, mitmeid OP-süsteemide, multimmedia jne asju olen proovinud aga mitte ühlgi alal pole ma tõusnud hea selli tasemele. Seepärast olen libastunud võrgus mitu korda olukorda, kust puhtana välja ei rabele, kus ohver peab midagi loovutama. 




Seepärast olen ma  Facebookis Madis Udsal.

 Udzali Madis on minu kõige vanem esivanem, ta sündis enne Põhja sõda Urvaste kihelkonnas ja kolis miskipärast Rõuge kihekonda Sännasse, Kaugu külla. Kunagi hiljem pandi tema järeltulijatele millegipärast väärnimi Vissel ja hilisemalt oleme enamjaolt seal kandis elanud.

Esialgu tarvitasin Facebookis oma kodanikunime, aga mõne aja jooksul kleepusid tolle kasutajanime külge viirused ja muud jamad, millest ei saanudki päris lahti. Nimi tuli kinni panna, aga ta on visa, nagu surematu Kashtsei.  Too kasutajanimi luurab vist kusagil edasi ja ta ümber ujuvad viirused. Palun mitte kasutada Facebooki lähedal minu kodanikunime, teil endil on ka nii turvalisem!

Paljudel õnnestub siiski FB ilma suuremate jamadeta kasutada, ja teha  mõnda huvitavat. Tahan sest huvitavast mitte ilma jääda. Seepärast võtsin  endale FB jaoks oma rootsiaegse esivanema kasutajanime ja katsun käituda hästi puritaanlikult, ei võta sõpru jne. Mõne peojekti käigus olin sunnitud võtma Madisele paar sõpra aga pikemaks sõbralisti ei julge kasvatada.

Aastate jooksul olen kasutanud veel võrgunimesid KOLMEKEELNE, UralEstSaadik jt.


------------Siia on vaja veel kirjutada pikemalt osalusest Maakogu asjas------------------

1 kommentaar: