pühapäev, 24. märts 2013

Ida-Euroopa Klaaspärlimäng. kevad 2013

eXinimense diplomaatilisel korpusel on viimastel päevadel toimunud Idarindel huvitavad  liikumised. Mingit rindejoont muidugi pole, asi puudutab alasid  Uuralini - Permi- Komi, Udmurtia, Sverdlovski oblasti ja mingid alad veel, ja nagu nimetatud - diplomaatilisel viisil.
Pööripäeval oli Reduhin võtnud klaarida oma vahekorda Filippychiga. Asi pole nii, et üks ei peaks teisest lugu, nad on mõlemad parajuslased. Reduhin on uhke oma libedale keelele, aga millelgipärast tunnistas see uhke vaim avatud eetris enda paigaltammumist ühise keele leidmises Filippychiga.
Värav pööripäeval alanusse. (Vene keeles. pilte ka on)

UralEst saadik juhtus sel päeval klikkima just seda foorumit, kus Reduhin intriigi sepitses. Üle aasta oli seal olnud vaikus. Aga nagu Castanedagi juhatab - üks silm lahti peab magama nii sõjamees kui jahimees.
Vot - Reduhhin oli löönud mängu lahti, ilma hoiatamata ja  ilma orgprojektita.

UralEst saadik tundis ära kommunikatsiooni kirumises   Sysophose kivi. Keeleks vene metodoloogide asjalikkus koos mingi eksootilise kelmikusega.
Ta lisas paar kildu, umbes nii, et
  • korrutustabelis võiks igale tehtele tambovi konstant lisad;
  • arvuti jookseb tõrgeteta, kui bittide vahele tilk õli lisada. (Mis on eksperimentaalselt tõestatud. )
Ja nüüd, kui neti lainetus võttis omaks saadiku - Uuralini või kes teab kui kaugele - viskas Uurali saadik oma kivi:
  •  kas vene metodoloogidel on nende mees jälgimas fenno-ugride spirtus-vini vikerkaart?
Võrk vastas - "seal võib kaine  olla Pjotr Korolev". Ja minutiks jäi võrguookeani pind Uuuralini läbipaistvaks. Oli näha - seal on tegelikult inimesi veel, Komis ja Udmurdis eelkõige. Näiteks Anatoli Balujev Komimaalt on teinud arvukalt filme, läbi selge objektiivi.   http://www.youtube.com/user/1Komimort/videos

UralEst saadik võib põgusa pilgu järel ütelda, et hõimurahvaid hõlmav udu pole paksem kui eestimaine roosamanna. Eestis on poliitika, regionaalpoliitika ja kogukonnaloogika  muster nii peenelt segiklopitud, et seda pruugitakse  ühtse pasteedina. Pudrust väljanopitud kapsas on visa juuri võtma, pead kasvatama. On tõestatud.

Hõimurahvastel on vähemalt suure keskuse ajupesu selgemalt eraldatav. Ja ŠtŠedrovtski koolist on vähemalt tuhat buldogi-visadusega aju vajunud üle Venemaa, kui selline mõtte sabast kinni saab, ei sunni teda naljalt lahti laskma mingi ajupesu, kui vaid oma enda tunnetuse pimetäpp.
Reduhhini koorelahutaja

Muidugi - ega nende peale loota ka ei saa. Kui Spiritus on idas Vini, siis paljusid asju ei saagi ajada. Aga kui Spirtus saab kaineks, siis hakkab ta panema nii puhast algebrat nagu oleks imperaator  Štšedrovtski alushariduseks olnud meie Rudolf Kallase Mõistliku rehkendaja tarwilisemad õpetused: Kuidas? Miks? ja Millal? (1878)
Mõtlemisalgebra kukub neil hästi välja. Ja korrutustabelist roogivad nad tambovi konstandid välja. Vähe sellest, nad roogivad tambovi konstandid määratud intergralidest ka välja.
Vot seks peabki valvel olema, et õigel momendil tilk õli panna!!!


Rudolf Kallase raamatus ei ole juttu õli panemisest.
Seda puudust peab eesti asja juures ka tähele panema.

UralEst saadik on juba varem esinenud patukahetsusega.
Eelmine patukahetsus
Ta annab aru, et Klaaspärlimäng võib eksitada eemale inimestest, piirata mõistuse Kõrgkoolide kolleegiumi lõksu. Ta usub, et see on siiski ajutine. Et seal internetitoru teises otsas on inimesi ka. Seda enam, et sisseminek toimus sujuvalt, tervis püsib, öösel saab magada.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar